Thuis ProductenGieterijzand het Testen Materiaal

Het Zand van de wasmachinegieterij het Testen Materiaalmethylene het Meetapparaat van de Blauwabsorptie

Het Zand van de wasmachinegieterij het Testen Materiaalmethylene het Meetapparaat van de Blauwabsorptie

  • Het Zand van de wasmachinegieterij het Testen Materiaalmethylene het Meetapparaat van de Blauwabsorptie
Het Zand van de wasmachinegieterij het Testen Materiaalmethylene het Meetapparaat van de Blauwabsorptie
Productdetails:
Plaats van herkomst: China
Merknaam: WUWAY
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:
Min. bestelaantal: 1 pc
Verpakking Details: houten kist
Levertijd: 15 het werkdagen
Betalingscondities: T/T
Levering vermogen: 20 + PC + per maand
Contact
Gedetailleerde productomschrijving
naam: het zand van de zandwasmachine vormende het testen machine Nieuwe technologie: online beschikbare testen
Controle: door computer tonen: LED
Extra Functie: scherm van de aanraking Leverancier: Fabriek
Hoog licht:

universele zand het testen machine

,

zand gietend materiaal

 

Het Instrumentenco. van Wuxiwuway, Ltd is een technologiebedrijf dat zich in douaneontwerp, innovatief R&D, productie, verkoop, onderhoud en reparatie van analytische instrumenten, het testen materiaal, industriële automatiseringsapparaten en andere producten specialiseert.

 

meer dan tien jaar, heeft het uitgebreide samenwerking met vele instrumentenfabrikanten, onderzoekinstituten en instellingen gehad. Het past en ontwikkelt ook diverse analytische instrumenten en het testen materiaal met diverse functies voor hen aan.

 

De belangrijkste producten omvatten directe lezingsspectrometer, de analysator van de koolstofzwavel en de detectors van het gieterijzand. Zij worden onafhankelijk onderzocht en door het bedrijf ontwikkeld. De producten worden hoofdzakelijk gebruikt op staal, metallurgie, gieterij, machines, automobiel, mariene, ruimtevaart, petrochemische, kwaliteitssupervisie, instellingen en andere gebieden.

 

S.N. Productnaam
1 Optische Emissiespectrometer
2 Gieterijzand het Testen Materiaal
3 Koolstof en Zwavelanalysator
4 Het vormende Meetapparaat van de Zandsterkte
5 Vormend de Doordringbaarheidsmeetapparaat van de Zandlucht 
6 Vormend de Evolutiemeetapparaat van het Zandgas
7 Prestatiesmeetapparaat op hoge temperatuur
8 Het Meetapparaat van schilprestaties
9 Schuringsmeetapparaat 
10 Smeltpuntmeetapparaat
11 Methylene het Meetapparaat van de Blauwabsorptie
12 De Machine van de steekproefvoorbereiding
13 De machine van het Seivingszand
14 Zandwasmachine
15 Zandmixer
16 Droogoven
17 Infrarode Droger
18 Vochtigheidsmeetapparaat
18 Verpletterend Indexmeetapparaat

 

De de producten en technologieën van het bedrijf zijn erkend door de binnenlandse markt in China, en sommige producten zijn uitgevoerd naar buitenland.

 

De intelligente instrumentatie met microprocessor heeft de functies van gegevens - verwerking, gegevensvertoning en zelf-kaliberbepaling, self-checking en zelf-compensatie. De Fieldbustechnologie brengt de communicatietechnologie van intelligent instrument in het lokale netwerkstadium.

 

Het bedrijf voorziet ook klanten van installatie en het opdragen, personeel opleiding, technische ondersteuning, en één jaargarantie, levenonderhoud en allerlei toebehoren en verbruiksgoederen.

 

OEM, ODM kan beschikbaar zijn. 

 

Wij houden omhoog met het tempo van technologische vordering, online testend, zijn de afstandsbediening en andere functies geleidelijk aan toegepast in verschillende producten, en de toepassing van 5G-technologie is reeds in ons plan.

 

Speciale inleiding aan blauw het bedragmeetapparaat van de Kleiabsorptie

 

Het van de micro-controle blauwe meetinstrument kleiabsorptie is een microcomputer gecontroleerde ultrasone divergentie en het bewegen van de testvloeistof, de steekproefverwerking en de bewegende tijd worden automatisch gecontroleerd en getoond, en de tijd kan willekeurig zijn plaatste door een microcomputer. Uitgerust met twee reeksen buretten, terwijl het controleren van de titratie van methylene blauwtitrant. De steekproef werd behandeld door ultrasone verspreidingsmethode, en de steekproef werd snel verspreid bij normale temperatuur. Het meetinstrument werd uitgerust met een automatische titrator en het mechanische bewegen. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt om te bepalen het bedrag van bentonietblauw en de efficiënte bentonietinhoud in het vormende zand, en aan de kwaliteit van het bentoniet snel en effectief ontdekken, om oppervlaktetekorten van het afgietsel na gebruik te vermijden.

 

: Principe en structuur van het micro-gecontroleerde meetapparaat van de klei blauwe absorptie

Principe

Het bentoniet in klei heeft een sterke adsorptiecapaciteit voor methylene blauw. De adsorptiecapaciteit hangt van het type en de oorsprong van bentoniet af, maar het heeft ook een bepaalde verhouding met de graad van verspreiding van bentoniet. Daarom moet de steekproef volledig vóór meting worden verspreid. Om de grootste hoeveelheid blauwe absorptie nauwkeuriger om te bepalen.

De ultrasone verspreidingsbehandeling van bentonietsteekproeven is gebaseerd op ultrasone golven om een „cavitatie“ effect in de vloeistof tot stand te brengen, d.w.z., de vloeistof zal veroorzaken vele uiterst kleine „gaten“ in de hoge frequentie ultrasone golven. Wanneer deze „gaten“ aan een bepaalde grootte groeien of aan drukgolven onderworpen, zullen zij snel barsten. De onmiddellijke instorting van deze gaten kan op hoge temperatuur en hoge druk produceren, veroorzakend lokale drukgolven in de vloeistof, die een sterk verspreidingseffect heeft. Daarom verontreinigende stoffen of de bijeengevoegde agglomeraten zijn de in bijlage aan de stevige oppervlakte snel gescheiden. Door dit principe te gebruiken, kan de klei in de steekproef in fijne deeltjes worden verspreid of weg van de oppervlakte van het zand worden gepeld volledig te verspreiden.

Wanneer het blauwe bedrag van de steekproef door titratie wordt gemeten, het mechanische wordt bewegen tegelijkertijd vereist, en de steekproef wordt voldoende gecontacteerd met methylene blauw om een adsorptiereactie uit te voeren. De steekproefopschorting werd geleidelijk aan getitreerd met een methylene blauwoplossing en onderwierp aan een vlektest aangaande een filtreerpapier. Wanneer het vrije methylene blauw in de opschorting wordt gevonden, besluit men dat de steekproef verzadigde adsorptie (de titratie bereikt het „eindpunt“) heeft bereikt, daardoor metend de hoeveelheid blauwe absorptie van de steekproef.

 

Twee: Instrumentenstructuur

De methylene analysator van de blauwklei is hoofdzakelijk samengesteld uit een steekproef verspreidend apparaat, het mechanische bewegen en een titratieapparaat. De twee eenheden zijn onafhankelijk en kunnen gelijktijdig, met de microcomputer werken die de verspreidingsverwerking controleert en tijd afzonderlijk mengt. Zijn structuur wordt getoond in de figuur hieronder:

(1) het apparaat van de steekproefverspreiding is samengesteld uit een ultrasone reinigingsmachine (ultrasoon dispersiemiddel), toebehoren, en een tijdopnemer. De ultrasone reinigingsmachine is een klein de krings ultrasoon apparaat van de Desktop volledig-transistor. Het apparaat keurt een ceramisch materiaal van het drukpunt, een omvormer van het aluminium zirconate titanaat goed, die hoge omzettingsefficiency, goede verspreidingseffect, met geringe geluidssterkte, en lage machtsconsumptie heeft. De ultrasone reinigingsmachine kan alleen worden gebruikt.

(2) titratieapparaat

Automatische titrator heeft twee automatische buretten, een buret 1 en een buret 2. Buret 1 wordt gecontroleerd door een „titratieschakelaar“ en een klep van de hoge prestaties anticorrosieve solenoïde DZ1 om de titratie van de methylene blauwoplossing te controleren; buret 2 drukt met de hand de glasparels om de methylene blauwoplossing te titreren. Wanneer twee buretten gelijktijdig worden gebruikt, moet de milliliter van titrant gelijktijdig worden gelezen en worden toegevoegd. De oplossingsfles kan met een 500ML-fles van de klein-mondreagens of een 1000ML-fles van de klein-mondreagens worden gebruikt. Na het toevoegen van de methylene blauwoplossing aan de reagensfles, wordt de krachtige anticorrosieve solenoïdeklep DZ2 gecontroleerd door de „vloeibaar-vult schakelaar“, en de gasbron wordt onder druk gezet door DZ2 om de methylene blauwoplossing gelijktijdig te maken. Buret 1 en buret 2, wanneer de oplossing met de buret wordt gevuld. Geef de „het Doseren Schakelaar vrij“ en keer de oplossing naar de oplossingsfles terug. Titrant wordt automatisch gecentreerd.

(3) mengapparaat

De werktijd van de AC motor wordt gecontroleerd door een microcomputer, en de koppelingsschacht wordt verbonden met de het bewegen schacht door de koppeling om de testvloeistof voldoende te bewegen.

 

2. Installatie van het instrument

1. Alvorens het instrument te installeren, controleer of de componenten volledig, of er om het even welke schade is, zijn en de schone delen afvegen.

2. Plaats het instrument op een stabiel platform en verbind het de machtskoord van het instrument met AC220V/10A-de drie-speld contactdoos. Merk op dat de voeding moet worden aan de grond gezet om exploitantschok te vermijden.

3. Richt de as van de chassis op de bekerdrager op de mengapparaatschacht. Dan haal setscrew aan.

4. Plaats de oplossingsfles dichtbij het instrument. Er zijn twee rechte buizen op de rubberkurk. Één van hen moet aan de bodem van de fles dicht zijn en verbonden met de „inham“ met een slang. Andere één ontvangt de „luchtafzet“ en moet de rubberkurk aanhalen. Zet de rubber dubbele bal (of hebben een samengeperste luchtbron, besteed aandacht aan de luchtdruk zou moeten zijn minder dan 0.05Mpa) en verbind het met de „luchtinham“ aan een leerbuis.

5. Neem de ultrasone machtsstop in de ultrasone aangewezen contactdoos op de rug van het instrument en de reeks op de ultrasone originele tijdopnemer aan de normaal open staat.

6. De ultrasone reinigingsmachine kan alleen worden gebruikt. Wanneer gestopt in de contactdoos die door het instrument wordt gespecificeerd, ben zeker om de tijdopnemer op de ultrasone reinigingsmachine aan een ononderbroken normaal open staat te plaatsen.

 

Drie: Technische parameters

Meetinstrument

1) Buret25ml +25ml nauwkeurigheid ± 1%;

2) opruierssnelheid 1300r/min;

Macht 6W;

Voeding 220V ± 10%, 50Hz;

3) De waaier van de tijdopnemertiming 0~99 minuten;

2. Het Apparaat van de steekproefverspreiding (Ultrasoon Dispersiemiddelmodel 50)

1) Ultrasone frequentie 40 kHz ± 2;

2) Outputmacht 50W;

3) Voeding 220V ± 10%, 50Hz;

4) Grootte van de verspreidingsgroef (de hoogte van de lengte× breedte ×) 150 × 140 × 95mm

5) Afmetingen (de hoogte van de lengte× breedte ×) 177 × 167 × 200mm

 

Vier: Voorbereiding van het micro-gecontroleerde meetapparaat van de klei blauwe absorptie v3o3or gebruik

1. Het bewegende tijd en plaatsen van ultrasone divergentietijd

Zeer belangrijke Beschrijving: „Begin/Einde“: Gebruikt om te beginnen en te pauzeren de tijdopnemer; wanneer het plaatsen van de timingstijd, voeg één knoop toe. Het „terugstellen“: Gebruikt om de tijdopnemer te herstellen aan de vastgestelde waarde en de verrichting te eindigen; wanneer het plaatsen van de timingstijd, is het negatieve en de bevestigingsknoop.

Druk de „Begin/Einde“ knoop, het aftelprocedurebegin, de overeenkomstige mengapparaatwerken, en het decimale aantal van het juiste cijfer van het cijfer is lit. Wanneer de tijd omhoog is, toont de etalage „00“ en het overeenkomstige infrarode licht is weg, en het decimale punt is geen lit. De tijdopnemer keert automatisch naar de vastgestelde waarde terug. Wanneer het tijdopnemerbegin, de het „Terugstellen“ knoop drukt ophouden werkend. Wanneer de tijdopnemer werkt, druk opnieuw de „Begin/Einde“ knoop om te pauzeren de tijdopnemer en de mixerpauzes. Tijdens de pauze, druk opnieuw de „Begin/Einde“ knoop om de timing te hervatten; of druk de het „Terugstellen“ knoop om de verrichting en de timingswinst aan de begintoestand tegen te houden.

Plaats de tijdopnemertijd volgens de vereiste tijd. Plaats de bewegende tijd en ultrasone divergentietijd: Drukken en vasthouden de „Begin/Einde“ knoop. Na 5 seconden, zal het instrument terugkeren naar computertijd 3,0, en het decimale cijfer van het tientallencijfer de juiste lagere voet zal aansteken. Druk de „Begin/Einde“ knoop opnieuw, wordt het aantal verhoogd door 1, en de het „Terugstellen“ knoop zal decremented door 1 zijn. Pas het aantal aan de te plaatsen waarde aan, en dan de het „Terugstellen“ knoop aandringen 5 seconden, zal het decimale punt niet aansteken, en de digitale vertoning zal de vastgestelde tijd zijn. Plaats een andere tijd op dezelfde manier als hierboven.


2. Ultrasone verspreiding (het schoonmaken)

(1) voeg gedistilleerd water of schoon leidingwater aan de dispersiemiddeltank toe, en het vloeibare niveau is 40~45mm. Neem de machtsstop van de verspreider in het contactdoosgat (op ultrasone voeding) op het controlemechanisme van de instrumententiming. De ultrasone voeding op het instrument is AC220V, die de functie van aan en uit timing heeft. Plaats enkel de tijdopnemer op de ultrasone verspreider normaal te openen. Plaats de tijdopnemer aan 5 minuten.

(2) wanneer alleen het gebruiken, stop de ultrasone stop van de verspreidermacht in de AC220V-contactdoos, duwen de knoop op de verspreider aan 5 de minieme positie, het licht van de „schakelaar“ tijdopnemer drukt, begint het dispersiemiddel te werken, waarneemt het water in de verspreidingstank. Of de trilling normaal is. De dispersiemiddeleinden automatisch uit na 5 minuten van verrichting en het indicatorlicht gaat.

2. Automatische titrator

(1) sluit de twee huidbuizen op de rubberkurk van de oplossingsfles aan de „inhamhaven“ en „afzethaven“ aan respectievelijk, en spuit de methylene blauwoplossing in die in de bruine fles bij de gespecificeerde concentratie in de 500ML-oplossingsfles wordt voorbereid, en dan wordt de oplossingsfles strak afgedekt.

(2) verbind de dubbel-bal opblaasbare bal of de luchtbron met het gat van de luchtopname (als er een gasbron is, kan de lucht brondruk niet groter zijn dan 0.05Mpa), samenperst de dubbel-bal (opgeblazen bal) met de linkerhand, en opblaast de oplossingsfles. Zet, onderdruk onder druk „toevoegen Vloeibare“ schakelaar met de hand, opent de solenoïdeklep, en de methylene oplossing van de blauwtitratie wordt gedrukt in de buret.

(3) wanneer de vloeistof in de buret tot het overstromingsgedeelte toeneemt waar de bovenkant wordt vergroot, hef de het doseren schakelaar en het sluiten van de solenoïdeklep op. Het vloeibare niveau in de buret wordt automatisch gecentreerd.

(4) tijdens het proces om de oplossingsfles op te blazen en onder druk te zetten, zou de zorg moeten worden genomen om de mond van de oplossingsfles te controleren, en er zou geen lekkage of lekkage moeten zijn.

3. Steekproefvoorbereiding

(1) de steekproef zal aan een constant gewicht bij 105 ± 5 ° C en geplaatst in een droogmiddel voor het koelen droog zijn.

(2) 0,20 g van de bentonietsteekproef (5,0 g van de vormende zandsteekproef) werden gewogen in een 250 ml-glas gebruikend een saldo van 1% g.

(3) voeg goed 50 ml een 2%-oplossing van het natriumpyrofosfaat aan de beker en de schok toe. Als men vindt dat het bentoniet agglomeratie heeft, zou het zorgvuldig met een glasstaaf moeten worden gemalen. Ben zorgvuldig om het bentoniet niet uit te voeren wanneer de glasstaaf wordt genomen.

 

Vijf: Gebruik van micro-gecontroleerd klei blauw meetinstrument

1. Plaats de glasbeker die de steekproefopschorting bevat in het ultrasone dispersiemiddel zodat de bodem van de beker in water voor ongeveer 5~8mm wordt ondergedompeld.

2. Plaats de ultrasone timing aan 5 minuten (wanneer alleen gebruikt, de knop van de verspreidingstijdopnemer wordt geplaatst aan 5 de minieme positie), de „Begin“ verspreider drukt aan begin het werken. Neem de schommeling van het vloeibare niveau van de beker waar. De vloeibare oppervlakte zou moeten worden geplooid of worden gegolft. Anders, kan de hoeveelheid water die in de ultrasone golf wordt toegevoegd worden aangepast om het beste schommelingseffect van de opschorting in de beker te verkrijgen.

3. Na 5 minuten, houdt op het dispersiemiddel automatisch werkend. Neem de beker en droog de bodem. Plaats de beker in de bekersteun van de mixer, en hef regelmatig de bekersteun op zodat de bodem van de beker ongeveer 5 mm vanaf het blad op de het bewegen schacht is. Strakke steun. Het hoofd van de glastitratie de bekermond moeten zou onder ogen zien.

4. Druk de titratieschakelaar aan begintitratie.

5. Neem de hoeveelheid methylene blauwoplossing die in de beker van de schaal op de buret wordt gelaten vallen waar. Wanneer de steekproef zou moeten om 80-90% van het blauwe bedrag te absorberen, de titratieklep DZ1 te sluiten of de glasparels tegen te houden.

6. Plaats de tijd van de opruierstijdopnemer aan 2 minuten (120 seconden) en druk de „Begin/Einde“ knoop om de mixer te beginnen. Einde automatisch na 2 minuten.

7. De onderdompeling wat testoplossing op een filtreerpapier met gemiddelde snelheid met een glasstaaf om waar te nemen of er een bleke - blauw - groene halo rond de druppeltjes op het filtreerpapier is, en neemt nota van het methylene blauw dat in de steekproefoplossing onder de druppeltjepunt wordt gelaten vallen. Het aantal milliliters.

8. Als er geen halo is, voeg 1ml van methylene blauwoplossing toe, dan beweeg 2 minuten, en voer de druppeltest uit. Als de halo niet is verschenen, blijf 1ml van methylene blauw laten vallen, en ga dan te werk tot de blauwe vlek wordt gevonden. Een bleke - blauw - groene halo verschijnt rond het.

9. Na het bewegen 2 minuten, doe een andere druppeltest. Als de halo is verdwenen, erop wijzend dat het eindpunt niet is bereikt, zou de hoeveelheid methylene blauw moeten worden verhoogd (0,5 of 1 ml kunnen worden toegevoegd). Als de halo niet meer verdwijnt, wijst het erop dat de steekproef verzadigde adsorptie heeft bereikt, en de vrije kleurstof is in de steekproef begonnen te verschijnen. Op dit ogenblik, wordt de hoeveelheid methylene blauw gelaten vallen, die het blauwe bedrag van de steekproef is.

10. Nadat de titratie volledig is, verwijder de beker en was het voor toekomstig gebruik.

11. De voorzorgsmaatregelen voor titratie testen:

(1) de druppeltest zou regelmatig op het filtreerpapier moeten worden uitgevoerd, en de hoeveelheid blauw op elk punt zou moeten worden vermeld.

(2) de grootte van de vlek zou 10~15mm in diameter moeten zijn, en zou niet te klein moeten zijn, zodat zo de nauwkeurigheid van de test niet beïnvloeden.

(3) de lichte blauwgroene halobreedte is 0,5 tot 1 mm.

(4) om het oordeel en de vergelijking van de eindpuntwaarde van de druppel te vergemakkelijken, nadat de halo het eindpunt heeft bereikt, voeg 1 of 2 druppeltests toe en doe 1 of 2 overdosistests voor verwijzing.

(5) als het methylene blauw gelaten vallen * tijden is, verschijnt een brede halo, erop wijzend dat het methylene bij het begin toegevoegde blauw bovenmatig is, en de steekproef zou opnieuw voor meting moeten worden veranderd.

(6) Boronite-het steekproefgewicht is 0.2g, methylene is de concentratie van de blauwoplossing 0,2%, zodat is het aantal milliliters methylene blauw getitreerd, dat de hoeveelheid blauwe absorptie (G) van 100g boronite is.

(7) wanneer het bepalen van de hoeveelheid efficiënte boronite in het zand, kan de hoeveelheid boriumgrond 0,2, 0,3, 0,4, 0.5g in orde zijn, zodat het totale gewicht van de steekproef 5g is, en de meetmethode is hetzelfde als voordien.

 

Zes: Onderhoud en onderhoud van methylene de analysator van de blauwklei

1. Wanneer er geen water in de verspreidingstank van het ultrasone dispersiemiddel is, is het verboden om de machine te beginnen om schade te vermijden.

2. Na gebruik, zou het water in de verspreidingstank moeten worden afgevoerd en droog, zou de machtsstop moeten worden teruggetrokken en, met plastiek worden behandeld om ervoor te zorgen dat het dispersiemiddel schoon en droog is.

3. Nadat het dispersiemiddel voor een periode heeft gewerkt, zal de watertemperatuur geleidelijk aan stijgen en de chassis zullen (het is normaal) omhoog verwarmen. Sta ononderbroken werktijd toe om de watertemperatuur in de verspreidingstank te beperken om 50 °C niet te overschrijden, anders einde of vervang het water in de verspreidingstank om het koelen te versnellen. In de hete zomers of in milieu's op hoge temperatuur, zou de ononderbroken werktijd niet 30 minuten moeten overschrijden.

4. Nadat de test wordt voltooid, zou de resterende methylene blauwoplossing in de buret naar de oplossingsfles moeten zijn teruggekeerd.

 

Zeven: Toepassing van bepaling van blauwe absorptie

1. Beoordeel de kwaliteit van boronite

De smectite mineralen in het bentoniet zijn hoofdzakelijk montmorillonite mineralen. Daarom kan het worden overwogen hoeveel montmorillonite in het bentoniet op de adhesie van het bentoniet wijst. Aangezien het montmorillonite mineraal de capaciteit heeft om pigment zoals methylene blauw te adsorberen, kan de methode van het bentoniet blauwe bedrag worden gebruikt om de montmorillonite inhoud van het bentoniet te testen, en de kwaliteit van het bentoniet kan worden geëvalueerd. In buitenland, werd de hoeveelheid bentonietblauw verdeeld door 0,442 om de montmorillonite inhoud van bentoniet te berekenen. Later, veranderden sommige mensen de coëfficiënt in 0,47, 0,49 of 0,56, maar de testresultaten tonen aan dat deze coëfficiënten niet nauwkeurig genoeg zijn. Daarom adviseert men dat de montmorillonite inhoud niet tijdens de test moet worden berekend, en slechts kan wordt geadsorbeerd een paar gram methylene blauw dat per 100 g bentoniet daadwerkelijk bentoniet worden gemeten. De testresultaten tonen aan dat de hoeveelheid bentonietblauw met zijn samenhangende kracht lineair is, zodat kan de bepaling van de hoeveelheid bentoniet als aspect worden gebruikt om de kwaliteit van bentoniet te evalueren. Natuurlijk om de kwaliteit van bentoniet ruim te evalueren, worden de tests zoals hete natte treksterkte, natte samenpersende sterkte, en post-baking adhesiekracht ook vereist. De hoeveelheid bentoniet die door blauw wordt geabsorbeerd wordt uitgedrukt als aantal gram methylene blauw per 100g van bentoniet, die als volgt kan worden berekend:

MB= (A×B) ÷C×100

Waar: MB-blauw bedrag (g/100g-steekproef);

A-methylene blauwe oplossingsconcentratie, d.w.z., het aantal van methylene blauw per ml (g/ml);

B-methylene blauwe oplossingstitratie (ml);

C-steekproef gewicht (G).

2. Beoordeel de mogelijkheid om opnieuw gebruikt te worden van bentoniet

Wanneer het bentoniet wordt verwarmd, verliest het gewoonlijk intergranular water bij 100~110 °C. Wanneer de temperatuur boven 300 °C toeneemt, begint het OH het water van het kristalrooster in de kristalstructuur van montmorillonite te verliezen. Bij ongeveer 500 °C, verliest het OH snel water. De kristalstructuur van montmorillonite wordt vernietigd, en het bentoniet wordt een „dode klei“ die adhesie verliest. Terwijl het bentoniet zijn samenhangende kracht verliest, wordt de capaciteit om methylene blauw te adsorberen ook zeer verminderd. Daarom wordt de verandering van de hoeveelheid bentoniet die door de hoogst-in brand gestoken gebogen koolstof wordt geabsorbeerd gemeten, en de prestaties van het bentoniet dat herhaaldelijk in het het gieten proces wordt gebruikt kunnen ook worden verklaard. Dit wordt gebruikt om zijn mogelijkheid om opnieuw gebruikt te worden te beoordelen. Testmethode: Nadat het bentoniet bij 550 ° C werd gecalcineerd, werd de hoeveelheid blauwe absorptie gemeten, en toen was het percentage van daling van bentoniet met de hoeveelheid blauw vergelijkbaar die door bentoniet na het drogen bij 105 ° C wordt geabsorbeerd werd genomen als één van de indicatoren van retentability van bentoniet.

3. Bepaling van efficiënte bentonietinhoud in gevormd zand (oud zand)

Het bentoniet dat een bindende kracht in het vormen van zand (oud zand) heeft wordt genoemd efficiënt bentoniet. Zijn inhoud beïnvloedt direct vele eigenschappen van het zand, zoals de vermindering van efficiënt bentoniet, dat de natte sterkte van het zand, de hete en natte treksterkte, zal verminderen en de tekorten van het zandafgietsel in het afgietsel zal veroorzaken. Daarom is de bepaling van efficiënte bentonietinhoud in zand door titratie één van de belangrijke testende punten voor het controleren van de kwaliteit van zand in productie.

Wanneer het bepalen van de efficiënte bentonietinhoud in het zand, wordt een standaardkromme eerst gebruikt. In de meting, waren het ruwe zand en het bentoniet in de gieterij droog in een oven bij 105-110 ° C, respectievelijk. Weeg bentoniet 0,10, 0,20, 0,30, 0.40g, en voeg origineel zand 4,90, 4,80, 4,70, 4.60g toe, respectievelijk, zodat het totale gewicht van bentoniet en ruw zand 5g is. Dan, werd het gegoten in een Erlenmeyer-fles, werden 50 ml gedistilleerd water toegevoegd, hing de steekproef de flessenmond aan werd uitgewassen, en de hoeveelheid blauwe absorptie per steekproef werd gemeten volgens de procedure van de voornoemde methylene methode van de blauwtitratie. Neem % van bentoniet in de steekproef als abscis en de methylene blauwtitratie als ordinaat om de kaliberbepalingskromme te trekken, zoals hieronder getoond:

Weeg het zand (oud zand) 5g, en meet de methylene blauwtiter door dezelfde methode, dan kunnen wij de efficiënte bentonietinhoud in het zand of oud zand van de kaliberbepalingskromme vinden.

 

Het Zand van de wasmachinegieterij het Testen Materiaalmethylene het Meetapparaat van de Blauwabsorptie 0

Contactgegevens
WUXI WUWAY INSTRUMENT CO., LTD.

Contactpersoon: david

Direct Stuur uw aanvraag naar ons (0 / 3000)

Andere Producten